Оспорване на конкурса за театъра - Телевизия Шумен
Оспорване на конкурса за театъра

Директорът на театъра в Шумен Димитър Димитров оспорва проведения в края на март конкурс за ръководител. Причината – нередности по време на събеседването с кандидатите.
Ръководителят на ДКТ “Васил Друмев” – Шумен Димитър Димитров е депозирал възражение в Министерството на културата и комисията по култура към Народното събрание. По думите на Димитров, едно от възраженията е, че по време на изслушването председателят на комисията проф. Атанас Атанасова се е държал преднамерено и се е опитвал да го компрометира.
„Считам, че процедурата на проведения на 29 март конкурс за директор на ДКТ “Васил Друмев” бе непрозрачен и конкурсът не беше обективен”, настоява Димитър Димитров.
Димитров обясни, че писмените концепции са предоставяни вече разпечатани по време на събеседването, без да е ясно кой и кога ги е отворил. Също така оценъчните карти на членовете на комисията са сумирани не пред комисията, а извън залата. По думите му това може да е знак за манипулация.
„Възражението ми е не само лично, то цели предизвикване корекции в процедурата за избор на директори на всички театри и открита обективна процедура“, категоричен е Димитър Димитров.
Той заяви, че възражението му не е срещу резултата от конкурса, а срещу начина на провеждането на избора. Въпреки че конкурсът се проведе на 29 март, все още не са обявени официалните резултати от изслушването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *