Отбелязваме Деня на авиацията и космонавтиката - Телевизия Шумен
самолет авиация

Тошко Драгов се занимава с моделиране на ракети от над 60 години. Той е двукратен световен шампион и е сред членовете на клуба по ракетомоделизъм „Моделист Каспичан“. За него този вид спорт е призвание.
“Общо взето интересът от младите хора, не че го няма, но поради това, че сме малък град се получава един друг ефект – като пораснат отиват да учат в големи градове и в един момент всеки си тръгва по пътя, кой се жени, кой си намира работа в голям град и така поразпиляваме хората, които сме научили, но това ядро, което е тук и живеят тук успяваме да се държим и да се получават нещата”, каза Тошко Драгов.
Клубът отново ще се бори за призови места на поредното състезание.
„Тази година отново ни предстои Европейско първенство в Сърбия, надявам се отново да имаме призове при юношите, а защо не и при мъжете. Това е от 23 август до 29 август в Сърбия. Надявам се да се представим добре, тъй като една част от Националният отбор е от нашия моделен клуб“, допълни още Тошко Драгов.
На днешния ден през 1961 г., в 6 часа и 7 минути по Гринуич Юрий Гагарин започва своята паметна за човечеството обиколка около Земята, продължила 1 час и 48 минути. 18 години по-късно, на 10 април 1979 г., България става шестата държава в света, изпратила свой представител в открития Космос – Георги Иванов.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *