Отбелязваме Международния ден на учителя - Телевизия Шумен
Отбелязваме Международния ден на учителя

На 5 октомври отбелязваме Международния ден на учителя и огромната му роля и заслуга за развитието на обществото. Предизвикателство, което Полина Николова поема само преди 20 дни, днес й носи удовлетворение и желание да продължи да дава на децата знания, любов и внимание.
„Учителската професия е трудна и отговорна, но радостта, която ми носи на мен специално, е огромна наистина. Да виждаш радостта в децата, да виждаш техните усмивки, да видиш как блясва пламъчето на знанието – това е просто страхотно. Дълго време се лутах и съжалявам за това. Мога да кажа с ръка на сърцето, че учителската професия ми е на сърце и открих себе си“, каза Полина Николова – начален учител в СУ „Трайко Симеонов“.
Силвия Балабанова е учител от почти 30 години. Казва, че професията й я е научила на търпение и упоритост.
„Животът е един дълъг процес, както и възпитанието и обучението и да бъдем търпеливи, упорити и рано или късно дват добрите резултати“, каза Силвия Балабанова – учител по математика в СУ „Трайко Симеонов“.
Огромната роля на информационните технологии е едно от съвременните предизвикателства пред учителите.
„Единственото, което ни остава на нас, като учители е да бъдем в крак с тях, да ги разбираме, да осмисляме ясно това и в същото време да направим така, че тези информационни технологии, този информационен бум да ни помогне“, каза още Силвия Балабанова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *