Откриха и иззеха културно-исторически ценности и пари в имоти в Плиска - Телевизия Шумен

Претърсвания на три адреса в Плиска са извършени тази сутрин от служители на ОДМВР- Шумен. Процесуално- следствените действия са проведени по неотложност във връзка с получена оперативна информация за евентуални престъпления, свързани с изборното законодателство. Криминалисти от областната дирекция в Шумен и колегите им от РУ- Нови пазар са пристъпили към действия след анализ на придобитата информация и указания от дежурен прокурор.

В хода на извършени претърсвания на три адреса в Плиска са намерени и иззети парични суми и обекти с вид на културно-исторически ценности. На единия от адресите са иззети близо 35 000 лева и над 2000 евро, с неустановен към момента произход.

В друг имот е намерена и иззета парична сума в размер на 2500 лева. Иззети са над 120 обекта с вид на културно-исторически ценности, между които монети, коланни апликации, средновековен печат с животинско изображение, върхове на стрели, пръстени с незатворени халки, части от средновековно облекло и средновековен нож. Експертизи ще установят датировката на обектите.

Намерен и приобщен към образуваното досъдебно производство е и метал детектор. Работата по образуваните производства продължават под ръководството на компетентните прокуратури.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *