Откриват център за преброяване на граждани - Телевизия Шумен
Откриват център за преброяване на граждани

Откриват център за преброяване на граждани, които все още не са се преброили. Той се намира в Изчислителния център, на бул. “Велики Преслав” 47. “Ние ще работим всеки ден до края на седмицата от 8:30 до 17:00 часа, така че ако някой от вас все още не е преброен и има желание да бъде преброен на хартия, да заповяда при нас, ще бъде преброен от нашите служители”, каза Светла Кръстева, началник на отдел „Статистически изследвания – Шумен“.
41 325 души са се преброили електронно в област Шумен. Най-активни са били жителите на община Шумен. “Там електронно са се преброили 39 процента от населението, следвани от общините Нови пазар и Велики Преслав с около 17 процента от населението, и община Каспичан – около 13 процента. Най-слаба активност по отношение на електронното преброяване проявиха общините Венец и Върбица, където електронно се преброиха само около два процента от населението”, каза още Светла Кръстева.
Срокът за обхода на преброителите е удължен до 10 октомври. “Преброителите срещат доста трудности при своя обход. Много често има заключени входове, невинаги ги посрещат както трябва. Легитимират се със своите служебни карти, но гражданите не са достатъчно отзивчиви, за да оказват съдействие. Искам да призова всички да помогнат на преброителите да изпълнят задълженията си по закон”, посочи началникът на отдел „Статистически изследвания“.
При отказ от преброяване, глобата е 160 лева.

Срокът за обхода на преброителите се удължава

Статистиката: Преброителите не изискват лични документи

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *