Първо бебе в зоопарка в Шумен - Телевизия Шумен

Шуменският зоопарк има нов член. Той е на 20 дни и е първото бебе на двойката дългоноси мечета, която живее в парк „Кьошковете“ вече близо година. В края на седмицата мъничето ще излезе за първи път на разходка с мама в двора, където ще се види и със своя татко. Чувства се много добре здравословно и обича да си играе със своята гледачка. майка му също е много дружелюбна. „Раждането сама си го направи майката, сама си го гледа, сама си го кърми и сега вече започва да се храни лека-полека.“, каза Теменужка Трайкова, която се грижи на животинчетата.
За малкото носато мече се приготвят деликатесите – сладък картоф и охлюви. Те влизат и в менюто на неговата майка, за да се възстанови по-бързо. Бебе все още няма при котешките лемури, но Теменужка се надява скоро да я зарадват и те. Те сега са нейната специална любов, след като почина павианът Шмоко, за който тя се грижи 19 години. Определя лемурите като по-игриви от него.
„Те обичат топлината и когато дойде много топло време те се отварят и поемат витамини, нали, слънчевата енергия, а пък имаме си и специално капково, което охлажда цялата клетка отвън.“, допълни още Теменужка Трайкова.
За пореден път днес беше заловено зайчето – беглец. То си направило тайно тунелче и често излизало от ограждението си, за да се разхожда на воля в зоопарка, и интересно, без да напуска пределите му. С бързи темпове се подготвя нов дом в зоопарка, видя наш екип. До края на седмицата се очакват да пристигнат нови обитатели. Кои са те обаче се пази в тайна, за да е голяма изненадата. За по-досетливите само ще кажем, че животните, които чакаме обичат тунели и пясък, в който да се крият.

Временно е затворена контактната зона в зоокъта

Зоопаркът с удобства за всички през зимата

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *