Почетен караул в СУ “Сава Доброплодни” - Телевизия Шумен

Ученици от СУ “Сава Доброплодни” отбелязаха 151 години от гибелта на Васил Левски, обединени от мотото „Левски – дело и памет“. Част от най-достойните доброплодци се включиха в почетен караул на училищното знаме.
“Да отдадем почит на Апостола, да бъдем човечни, защото той е направил за нас такива добри дела”, обобщи защо се включва в инициативата Добромир Данев.
“Днешният ден, както каза Добо, сме се събрали да отдадем почит на Апостола Васил Левски и също така да отдадем почит на неговите дела”, допълни Викториа Недева.
Почетният караул е през целия ден, като през 15 минути учениците се сменят.
“Почетният караул в Средно училище “Сава Доброплодни” се провежда повече от 12 години, като основната идея е да се отдаде почит към делото на Апостола на свободата Васил Левски. Почетният караул се организира за ученици от 5 до 12 клас, като дежурството започва в 7:15 сутринта и приключва в 19:15 вечерта”, обясни заместник-директорът Мария Костадинова.
Във всички паралелки в часа на класа ще бъде излъчен филмът „Песните на Левски”. В Арт пространството на училището се проведе открит урок на тема „Левски – дело и памет“, с гост-лектор проф. Вера Бонева и ученици от 10, 11 и 12 клас с профил “История и цивилизации”. На втория етаж децата имаха възможност да видят експозиция, която пресъздава Народната клетва. Учениците успяха да се докоснат и до копия на кинжала, револвера и кръста, изработени на 3D принтер.

Кръгла маса „Васил Левски – дело и памет“ в Шуменския университет

Масов рецитал в памет на Левски

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *