Продължават уличните ремонти в Шумен - Телевизия Шумен
Продължават уличните ремонти в Шумен

Кметът Любомир Христов и заместникът му Боян Тодоров инспектираха уличните ремонти в града. По „Стилиян Чилингиров“ изцяло е подменена тротоарната настилка, предстои и преасфалтиране на улицата, която не е ремонтирана откакто е построена преди повече от 60 години.
„Много лошо състояние, два пъти даже пред гаража си аз съм повдигал и съм слагал отдолу материал, но не издържа един дъжд“, каза Гроздан Стоев – живущ в района.
75-годишният Гроздан Стоев е бивш строителен техник и с интерес наблюдава работата на екипите, помага и с насоки за подземната инфраструктура.
„В Западна Европа няма тротоари с плочки, над 90% всичко е асфалтобетон. Изпълнението е много добро, отлично даже“, каза още Гроздан Стоев.
Поставени са новите бордюри, почти приключва подмяната на тротоарната настилка.
„Махнахме и павета на пътното платно, нямаше конструкция никаква. Ние изградихме нова конструкция да може да е стабилно. Направихме две ребра подпорни“, обясни Исмет Ахмет – техн. ръководител в АМ „Черно море“.
Очакванията са до края на следващата седмица ремонтът да бъде завършен. На финала е и работата по улица „Неофит Бозвели“. Освен преасфалтиране и тротоари, там уширяват кръстовището с улица „Васил Друмев“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *