QR код за безопасен интернет - Телевизия Шумен
QR код за безопасен интернет

Десетокласничката от СУ „Панайов Волов“ в Шумен Анджелина, сканира QR кода, поставен във фоайето на учебното заведение. Моментално на смартфона й се отваря сайт с анкетно проучване, насочено към използването на интернет по безопасен начин.
”Сканирах кода от чисто любопитство и ме отведе в гугъл форумите и открих много интересни въпроси, на които трябваше да отговоря, като отговорих разбрах, че трябва да спечеля 100 лева за класа си, което е много хубаво”, каза Анджелина Славова – 10 клас СУ „Панайот Волов“.
Освен че анкетата привлича вниманието на учениците към безопасното използване на интернет им дава възможност да спечелят и 100 лева за класа си.
”Въпросите са за паролите, как да си защитим личната информация в социалните мрежи и като цяло в интернет пространството. Защото в днешно време има много злоупотреби с личната информация в интернет пространството и е хубаво да знаем как да се предпазваме”, каза Александра Стоянова – 10 клас СУ „Панайот Волов“.
QR кодът е генериран и поставен на няколко места в училище по идея на преподавателя по информатика Николай Пощаров, който също казва, че е важно вниманието на учениците да бъде засилено към това да използват интернет безопасно.
”Исках да предизвикам интерес в учениците да сканират QR кода и от там нататък да се озоват в един различен свят от това, което са свикнали в училище, а истината е, че всички живеем в интернет, но рядко се замисляме как по-безопасно да използваме интернет, като преподавател в паралелката по софтуерни и хардуерни науки, това е важно за нас”, каза Николай Пощаров – учител в СУ „Панайот Волов“.
Интересът на учениците към анкетата е голям, а QR кодова ще остане в СУ „Панайот Волов“ до края на седмицата.

Шуменски ученици изобретиха дрегер

Ученици от Шумен създадоха „умни чорапки“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *