Самоотчет на водомерите - Телевизия Шумен
Самоотчет на водомерите

ВиК – Шумен напомня на гражданите, че в съответствие с действащите регулаторни изисквания, отчетът на водомерите на сградни водопроводни отклонения на имоти с водомерен възел, изискващ зазимяване и в обекти, имащи сезонен характер на ползване, се извършва два пъти в годината.
Консумацията за междинните периоди, между двата реални отчета, се начислява от ВиК оператора ежемесечно, въз основа на средномесечния разход от предходните два отчета. След действителното отчитане на показанията на водомерите, количеството вода се изравнява в съответствие с реалното потребление.
Клиентите на ВиК – Шумен имат възможност сами да отчетат показанията на индивидуалните си  водомери. Данните за показанията на водомерите могат да се съобщят в телефонния център 0700 500 54, в някой от центровете за обслужване на клиенти: централния офис на дружеството в гр. Шумен, на пл. „Воин“ No 1 и в касите в гр. Каолиново, гр. Велики Преслав, гр. Върбица, гр. Нови пазар, гр. Каспичан и с. Никола Козлево, както и чрез интернет страницата на дружеството https://www.vik-shumen.net.
В калкулацията за потребление при всички видове водомери се подават само данните за изразходваните кубици вода. Указващите индикатори отчитащи кубиците вода са стрелки или цифри (гравирани на ролки) оцветени в черен цвят.
При подаване на самоотчет клиентите следва да съобщят абонатния си номер и името на титуляра, за чиито водомер се подава самоотчет, както и телефонен номер за обратна връзка. При затруднение клиентите могат да направят снимка на водомера си и да я изпратят на имейл адрес operatori@vik-shumen.net.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *