Шуменският университет и Военния факултет ще си сътрудничат - Телевизия Шумен

Перспективите за създаване на общи специалности обсъдиха на работна среща при областния управител проф. Добромир Добрев ректорът на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ проф. Наталия Витанова и деканът на факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ при Националния военен университет „Васил Левски“ полк. доц. Дилян Димитров.
На срещата беше коментирана възможността да бъде предложено съвместно обучение по специалности с техническа насоченост, което да става на базата на сключено споразумение между двата университета. Според общото мнение на ръководителите на двете учебни заведения специалностите в областта на техническите науки са търсени на пазара на труда, в Шумен има необходимата база и преподаватели за обучение в това направление и е важно да се търсят нови форми за привличане на повече студенти.
Областният управител проф. Добромир Добрев изрази подкрепата си за бъдещо сътрудничество между Шуменския университет и факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на Националния военен университет, като подчерта важността на доброто взаимодействие и общите проекти за развитие на висшето образование в посока качествено и модерно обучение.
С полк. Димитров областният управител обсъди възможностите за развитие на факултета „Артилерия, ПВО и КИС“.

Нови специалности във Военния университет

Шуменският университет се представя в Русе

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *