Стартира акцията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ - Телевизия Шумен
Полицията с акция за контрол на пешеходците

Стартира традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Това съобщиха от полицията в Шумен.
За седма поредна година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL ще се проведат Дни на безопасността на пътя между 16 и 22 септември. Мотото е „Остани жив! Пази живота!“
От полицията призовават учениците да се пазят сами и да бъдат изключително внимателни на пътя. Сред препоръките са учениците да пресичат винаги на зелено, на пешеходна пътека и дори да бързат, да спазват правилата за движение по пътищата.

Шуменската полицията ще се погрижи за безопасността на учениците и родителите им в първия учебен ден. Патрули ще има около учебните заведения. Те ще подпомагат движението и ще осигуряват безпроблемното придвижване на учениците. На местата с интензивно движение на моторни превозни средства, особено в районите на училищата, ще има повече от един полицейски екип. Униформените ще бъдат безкомпромисни към водачи, които шофират рисково и създават предпоставки за инциденти.

Преди началото на учебната година са извършени проверки в районите на детските градини и училищата за маркировка, осветление, сигнализация с пътни знаци.
През учебната година ще бъде осигурено полицейско присъствие в районите на учебните заведения. И тази година ще продължат беседите по пътна безопасност от служители на пътна и охранителна полиция.

ОДМВР-Шумен стартира инициатива по пътна безопасност

Урок по пътна безопасност за децата

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *