“Топъл обяд” продължава до 10 декември 2021 г. - Телевизия Шумен
“Топъл обяд” продължава до 10 декември 2021 г.

Проектът „Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19 в община Шумен“ се удължава до 10-ти декември 2021 година. Той стартира в началото на годината. “650 човека са заложени по проект, 515 са в 28 малки населени места. Казвам 28, защото селата са 26, но кварталите “Мътница” и “Макак” са към тази процедура и това е процедурата по осигуряване на топлия обяд. Знаете, че за малките населени места сме сключили договор с външен изпълнител. 135 са потребителите в Шумен, като има два пункта стационарни – в Тракийския квартал в пенсионерския клуб и в “Боян Българанов” – това е в сградата, където е разположено бившето СКЦ, сега ЦОП”, каза д-р Светлана Маркова, заместник-кмет “Социални дейности и здравеопазване” в община Шумен.
Обществената трапезария на ул. „Васил Левски“ №4 пък ще работи за хората в централната част на града. От услугата могат да се възползват, всички които са с ниски доходи под линията на бедността, поставени под карантина или се нуждаят от допълнителна подкрепа в условията на извънредна епидемична обстановка. “И в селата, и в града, има и разнос по домовете за хора, които са силно затруднени в придвижването или нямат лични асистенти, които да отидат да получат обяда”, допълни д-р Светлана Маркова.
Проектът се финансира от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 в резултат от инициативата на Европейската комисия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *