Ученици от Средно училище „Сава Доброплодни“ ще бъдат евродепутати за един ден - Телевизия Шумен

Блестящо представяне на отбора на Средно училище „Сава Доброплодни“ – Шумен на Регионално състезание „Евроскола“, организирано от Бюрото на Европейския парламент в България. Благодарение на задълбочените познания относно историята, структурата и политиките на Европейския съюз, както и отличното владеене на английски език, учениците спечелиха участие в Младежката сесия на законодателния орган на ЕС. Регионалният кръг, в който се включиха училища от Шумен, Добрич и Варна се проведе в морската столица на 20-ти януари в оспорвана надпревара. Журито класира 4 училища – шуменските Средно училище „Сава Доброплодни“ и Средно училище „Панайот Волов, IV Езикова гимназия – гр. Варна и Средно училище „Климент Охридски“ – гр. Добрич.
„Времето беше много кратко, но проведохме интензивна подготовка през януари, използвайки и почивните дни. Децата бяха много ентусиазирани, тъй като аз им разказах какво може да им предстои след като спечелят състезанието“, споделя преподавателят по философия г-жа Екатерина Караджова, която подготвя Стилияна Дончева, Белинда Мехмед, Данина Ганчева и Камелия Кънева от Х „б“ клас , Стефан Калинов от XI „а“ клас и Владислава Георгиева от XI „в“ клас за участие в „Евроскола“.
Темата, която се пада на отбора от общо 13, е: „Еразъм+ — най-успешната програма на Европейския съюз“. По регламент участниците представят в резюме темата на един от работните европейски езици — английски, френски или немски.
„Предполагам, че това, което впечатли журито, председателствано от Теодор Стойчев, ръководител на Информационното бюро на ЕК, бе познаването на материята, след това изключително аргументираните отговори на въпросите – дали има нужда от програмата, как ще убедят скептиците за нейното финансиране, но не на последно място беше и свободното изразяване на английски език“, разказа Екатерина Караджова.
Ръководството на училището поздравява за отличното представяне учениците и техния ръководител.

Европейско отличие за екипа на Средно училище „Сава Доброплодни“

Нощ на литературата в Средно училище „Сава Доброплодни“

Седмицата на екран, За успехите на талантите от СУ „Сава Доброплодни“;

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *