Ученици от СУ „Панайот Волов“ в ролята на общински съветници - Телевизия Шумен

Преди редовната сесия на Общинския съвет в зала 363 на общината гостуваха учениците от 9 „а“ клас на СУ „Панайот Волов“ в Шумен. Младежите и техният класен ръководител госпожа Галина Абаджиева бяха посрещнати от кмета проф. Христо Христов и председателя на Общинския съвет г-жа Ася Аспарухова, които ги запознаха с ръководните си ангажименти и начина на работа на местния парламент. Младите хора с лекота влязоха в ролята на общински съветници и седнаха на техните места за час. По предложение на кмета те се включиха в ролева игра, в която „заеха“ местата на длъжностни лица от общинския съвет и управленския екип на кмета.

Проф. Христо Христов представи „новия“ си екип от младежи и девойки, а г-жа Аспарухова помогна на „новия“ председател на Общинския съвет да заеме мястото на трибуната. След откриване на сесията, започнаха питанията на „новите“ общински съветници, които бяха много активни и държаха на конкретни отговори за лошото улично осветление, неподдържаните места за отдих и недостига на младежки иновативни събития. Те проявиха искрен интерес към проекта за нов градски стадион и разгледаха проектната документация. „Новите“ общинските съветници проведоха гласуване с пултовете, резултатите бяха обявени, а предложенията – приети.

С много ентусиазъм, усмивки и пожелания за успех учениците се разделиха с общинската администрация, а домакините ги увериха, че са отворени и подкрепят такива иновативни и вдъхновяващи срещи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *