В осем шуменски училища има заразени с коронавирус - Телевизия Шумен
В осем шуменски училища има заразени с коронавирус

Ръст на новите случаи на коронавирус в Шуменско. Само през миналата седмица са установени 190 заразени, при 178 за предходния период. Едномесечно момченце от Каспичан и момиченце на 4 месеца от Шумен са най-малките регистрирани с положителна проба за ковид.
„През миналата седмица има регистрирани положителни случаи както на ученици, така и на учители в осем шуменски училища и в една детска градина. Тия паралелки сме ги карантинирали“, каза д-р Пепа Калоянова – директор на РЗИ-Шумен.
През миналата седмица в областта са поставени близо 950 дози ваксини. Към днешна дата имунизираните в региона са под 54 хиляди, като само около 27 хиляди са със завършен ваксинационен курс.
„По последни данни са имунизирани с пълен ваксинационен курс на територията на областта 15,88% от общото население. Някъде на 16-17 място сме, така че сме във втората половина. Изоставаме с около 3% от средния имунизационен обхват за страната“, допълни д-р Калоянова.
РЗИ продължава да организира „зелени коридори“ със свободен достъп до всички ваксини в общо шест имунизационни кабинета в областта. Графикът им е публикуван на сайта на здравната инспекция.

 

Близо 950 дози ваксини са поставени за седмица

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *