ВиК-Шумен в тежко финансово състояние - Телевизия Шумен
ВиК-Шумен в тежко финансово състояние

ВиК-Шумен е в тежко финансово състояние. Това стана ясно от ексклузивно интервю на новия управител на дружеството Иван Пушкаров пред Телевизия Шумен. Общата стойност на задълженията на ВиК възлиза на близо 12 милиона лева.
Задълженията на ВиК-Шумен се трупат във времето, като най-старите са от 2013 година, дължими около 4,5 млн. лева по договор с гарантиран резултат, по проект за рехабилитация на ВиК инфраструктура. Сметките за електроенергия са натрупани в размер на около 6 млн. лева. ВиК-Шумен дължи и половин милион на доставчици, а задълженията за такса водоползване са 700 000 лева.
„Финансовото състояние на предприятието не е добро, има множество неплатени задължения. Неплатените задължения са основно за доставка за електроенергия, сметките за електроенергия не са заплащани от октомври месец. След встъпването ви в длъжност правите една финансова ревизия на дружеството, така ли да разбираме? – До момента, в момента сме в процес на ревизия“, каза Иван Пушкаров – управител ВиК-Шумен.
Като важни приоритети Иван Пушкаров посочи изпълнението на проекта за подобряване на водния сектор на територията на Шумен. Той подчерта още, че особено важно е и приемането на бизнес-плана на дружеството, където е посочено, че цената на водата трябва да поскъпне до 5,25 лв.
„Бизнес-планът е ключов фактор за нормалното функциониране на предприятието и за предоставяне за качеството на услугите на нашите клиенти. В новия регулаторен период сме предвидили значителни инвестиции. С изготвянето на бизнес-плана дружеството си поставя за цел да повиши качеството на предлаганата услуга. В момента се провеждат срещи с представители на Асоциацията за разясняване и обсъждане структурата и съдържанието на бизнес-плана“, каза Иван Пушкаров.
Относно кадровата обезпеченост на дружеството, новият управител заяви, че ВиК-Шумен  разполага със съответните специалисти.

ВиК авария остави част от Шумен без вода

Избраха нов управител на ВиК-Шумен

Цената на водата в Шумен остава без промяна

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *