Вивиан Крайславова от Шумен с международно отличие - Телевизия Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов връчи днес на Вивиан Крайславова бронзов медал от най-престижното събитие за гимназисти с екологична носоченост – международната олимпиада GENIUS OLYMPIAD.
Събитието се провежда от 2010 година и се организира от Рочестърския технологичен институт в Ню Йорк и фондацията „Terra Science and Education“. Олимпиадата предоставя уникална възможност за изява на учениците от гимназиален етап от цял свят и цели да насочи младите умове към търсене на решения на днешните екологични предизвикателства. Участието стимулира развитието на умения и придобиването на знания, необходими на гражданите, лидерите, учените, писателите, инженерите и политиците на бъдещето – хората, които ще насърчават и допринасят за по-голяма устойчивост на околната среда през целия си живот.
Любомир Христов поздрави Вивиан и нейния ментор Лина Янбастиева-Петрова за постигнатия успех и високото отличие. Според него ангажираността на младите хора към проблемите на екологията и опазването на околната среда е най-силното доказателство, че бъдещето на планетата може да бъде в по-добри ръце. Христов пожела на Вивиан Крайславова, която вече е студентка в Историческия факултет на Софийския университет, да продължава да бъде все така смела и упорита в стремежа си към нови знания.
Вивиан Крайславова, възпитаник на СУ „Йоан Екзарх Български“, беше единственият български представител в списъка на допуснатите финалисти и подрежда името си сред свои връстници от САЩ, Япония, Германия, Великобритания и др. Тя участва в олимпиадата в категорията „Творческо писане: поезия“ с оригиналната си творба, озаглавена “Butterfly Effect” („Ефектът на пеперудата“). Нейната преподавателка Лина Янбастиева-Петрова определя Вивиан като изключително креативен млад човек, който успешно и целенасочено развива своя интерес към хуманитарните науки и екологичното възпитание още в училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *