Взимат до 26 точки за висока скорост - Телевизия Шумен

Завишаване на санкциите за шофьорите – нарушители, предлага МВР. Силовото ведомство пусна за обществено обсъждане промени, с които се затяга контролът на пътя. Ако поправките влязат в сила ще се отнемат значително повече контролни точки при пътни нарушения.
Марин Илиев има 30-годишен стаж зад волана и е ставал свидетел на стотици нарушения на пътя. Смята, че наказанията трябва да са дори по-сурови.
„Ако го хванат с алкохол, не да му отнемат точки, ами направо да си му смъкнат книжката и готово. Най-опасни са хора, които вчера са си взели книжка и мислят, че са с криле и светът е техен. Настъпва колата колкото си иска и…“, каза Марин Илиев.
И за двете нарушения МВР предлага по-високи наказания. До 20 контролни точки ще се отнемат за шофиране след употреба на алкохол. За системно превишаване на скоростта пък ще вземат 26 точки. Въвежда се и нова санкция – за движение в лентата за принудително спиране по автомагистрала. В тези случаи ще се отнемат 10 контролни точки.
„Определено ще даде резултат завишаването. Както виждате, контролът като се увеличава като цяло и дисциплината се подобрява. Съответно, има нужда някои нарушения да бъдат завишени санкциите, където са по-рискови, където извършването на тези нарушения води до пътни инциденти“, каза гл. инсп. Веселин Георгиев – началник на „Пътна полиция“-Шумен.
За неправилно изпреварване, което създава непосредствена опасност за движението, ще се вземат 13 точки. За отнето предимство на пешеходна пътека санкцията ще е 10 точки, а при повторно нарушение – 13.
Предложените промени ще бъдат достъпни за обществено обсъждане до 13 февруари.

Засякоха 1624 души, превишили скоростта

Хванаха шофьор в нарушение

Отново дрогирани и пияни шофьори

Отчитат спад на инцидентите на пътя

Жена загина при катастрофа в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *