„Здравна поща“ в Шумен - Телевизия Шумен
Служителите на РЗИ-Шумен на протест

РЗИ– Шумен и Детска градина „Братя Грим“  стартират съвместна инициатива „Здравна поща“. Проектът е насочен към обединяване и разширяване възможностите за усвояване от децата на знания и опит за здравословен начин на живот. В рамките на инициативата, децата от детската градина ще получават в специално изработена „пощенска кутия“ предизвикателства, подготвени за тях от екип на отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ в РЗИ – Шумен.

Темите на задачите, по които децата ще работят, за да се справят с отправеното към тях предизвикателство ще бъдат в областта на здравословното хранене, двигателната активност, затвърждаването на хигиенни навици, спазването на правилен и балансиран дневен режим и др. При завършване на задачите, експерти от здравната инспекция ще представят пред тях и нови знания по темата.

Инициативата „Здравна поща“ стартира на 1 ноември 2022 г. и ще продължи до Световния ден на здравето – 7 април следващата година.

Децата от Детска градина „Братя Грим“ в града вече получиха своята кутия на здравната поща и очакват първото си писмо. А то започва така: „…Здравето е много ценно и за да го имаш ти, трябва просто да избираш здравословните храни“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *