“Зелени коридори” и през тази седмица - Телевизия Шумен
"Зелени коридори" за ваксини през уикенда

19 души с Covid-19 са починали през изминалата седмица в Многопрофилната болница в Шумен, съобщават от здравното заведение. Към момента в ковид отделенията са настанени 150 пациенти, като 141 от тях са с положителни проби. Петима се лекуват в интензивното отделение. Междувременно ваксинацията в областта върви бавно.
„Имаме страх, прекарах коронавирус, със сърцето не съм добре. Цялото семейство се страхуват“, каза шуменка.
„Ваксинирам се, защото това е начинът за спасение. Вярвам в науката. Благодарение на ваксини досега като деца ние оцеляхме. Така че е просто неизбежно“, обясни дама, която чакаше пред ваксинационен център в Шумен.
Цялото семейство ще си направят имунизация, след като едва не изгубили син, заразил се новия коронавирус. Днес жената постави втората си доза.
„Аз една година не бях много сигурна, но синът ми като се разболя пролетта много трудно изкара и това е най-голямата причина да дойда“, каза още дамата.
Към днешна дата в Шуменска област са ваксинирани 51 832 души, почти половината от тях са със завършен ваксинационен курс. РЗИ – Шумен продължава да организира т.нар. „зелени коридори“ със свободен достъп до ваксини срещу Covid-19 в общо 6 имунизационни кабинета Графикът за работа на ваксинационните пунктове е публикуван на сайта на инспекцията.

245 новозаразени с коронавирус в област Шумен за седмица

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *