Жилища за социално слаби - Телевизия Шумен
Жилища за социално слаби

Приключи работата по новия социален блок в квартал „Тракия“ в Шумен. В сградата има 51 апартамента с големина от 51 до 56 квадрата, разположени в две огледално еднакви пететажни секции.
“Доста труден проект, казвам труден не като изпълнение, а периодът през който трябваше да се изпълни този проект. Знаете пандемията, рязкото увеличение на цените, въпреки това успяхме и сме на финала да приключим един необходим за шуменци проект”, каза кметът на Шумен Любомир Христов.
Апартаментите са обзаведени с най-необходимото за живеене на едно семейство, като мебели и техника.
“Голям проблем беше, може би четири или пет пъти обявявахме поръчките за оборудване и обзавеждане. Цените хвърчаха главоломно. Климатиците от 300 на 500 лева, нямаше кандидати за поръчките, но въпреки всички трудности, които срещнахме, мисля че се справихме добре”, посочи ръководителят на проекта инж. Валентина Йорданова.
Единият от входовете е с рампа за трудноподвижни хора. Жилищата са предназначени за социално слаби и нуждаещи се хора, за срок не по-дълъг от три години. Многофамилната жилищна сграда е изградена с европейски средства по ОП „Региони в растеж“ за близо 3 милиона лева. Управлението и стопанисването ще бъде възложено на ОП „Общински жилища и имоти“.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *