„Червена звезда“ (Дренци) с поредна победа у дома - Телевизия Шумен

„Червена звезда“ (Дренци) победи с 3:1 гостите от „Заря“ (Звегор) в мач от VII-ия кръг от футболното първенство в Южна областна група „Шумен“. Двубоят се игра на стадиона в село Венец при слънчево и много хубаво време за средата на месец октомври. Това беше и причината мачът да бъде наблюдаван от многобройна публика. Равностойната игра през първото полувреме позволи на двата тима да отбележат по един гол. За домакините Дениз Мюстеджеб зарадва феновете от село Дренци. Няколко минути след това Мерт Мюнюр изравни, след като прехвърли стража на домакините – 1:1. Второто полувреме започна с непрестанни атаки и към двете врати. Двата отбора се стремяха да отбележат ранен гол, за да се опитат след това да задържат головото си предимство до края на двубоя. В средата на второто полувреме Дениз Мюстеджеб вкара нов гол след асистенция на Мехмед Мехмед. Десетина минути след това грубо нарушение в централната част на футболния терен, близо до съблекалните, стана причина за масово сбиване между футболистите от двата отбора. Намеси се и публиката, а охраната на мача едва предотврати физическия сблъсък между любители и състезатели. Решението на главния съдия Богдан Дакев от Шумен бе да изгони от игра виновниците за масовото сбиване – Мехмед Мехмед от Дренци и Кязим Алиев от Звегор. Гостите от Звегор призоваха своите състезатели на напуснат футболния терен, но това не се случи и футболната среща продължи. Тимът на „Червена звезда“ (Дренци) успя да реализира още един гол чрез Дениз Мюстеджеб, оформяйки крайното 3:1.
В друга среща „Близнаци 2022“ (Близнаци) победи 1:5 като гост едноименния тим на село Кочово. По два гола реализираха Месут Закир и Исмаил Исмаил, един – Емре Кенан. Пет минути преди края на мача Севгин Мустафов беше точен от дузпа.
В неделя първа, но изразителна победа 8:1 постигна новакът „Звезда“ (Студеница) над „Балкан“ (Средня). С победа – 2:1, се поздравиха и футболистите на „Устрем“ (Трем) при гостуването на „Велики Преслав“. „Спортист“ (Троица) и „Тошев“(Правенци) не можаха да променят нулевото равенство до края на двубоя. Драматично, с пет отбелязани гола, премина и гостуването на „Ботев“ (Каменяк) на „Герой“ (Зайчино ореше). Пет минути преди края на двубоя домакините се добраха до третото победно попадение за крайното 3:2.

Текст и снимка: Салим Салих

„Златен век 2020“ (Велики Преслав) и „Червена звезда“ (Дренци) са финалистите от Южна група – Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *