ФК “Олимпия“ (Шумен) спечели турнира по футбол в град Суфли (Гърция) - Телевизия Шумен

Отборът-девойки на ФК “Олимпия“ (Шумен) спечели турнира по футбол, организиран в събота и неделя от ЖФК “Суфли 2018“ – (Суфли), Гърция. Турнирът се организира със съдействието на община Суфли (Гърция) и в него взеха участие отборите ЖФК “Суфли 2018“ (Суфли), ЖФК“Василиса Ксанти“ (Ксанти) и ФК “Олимпия“ (Шумен). Всички срещи се играха на градския стадион „Димитрис Бакирцис“ в Суфли – градът на коприната в Гърция. В първия двубой срещу местните девойки от ЖФК “Суфли 2018“ шуменските момичета се представиха много успешно. Отличната на шуменки още в началото доведе до отбелязването на четири бързи гола във вратата на домакините от Суфли. Второто полувреме нови три гола оформиха крайното 0:7.
В неделя мачът срещу ЖФК “Василиса Ксанти“ (Ксанти) беше решаващ за крайния успех на “Олимпия“. В битка за първото място младите шуменки отново доказаха, че са по-добри и още в първата част решиха мача в своя полза. Четири бързи попадения във вратата на ЖФС “Василеса Ксанти“ не позволиха на противниковия отбор да намери верният път към вратата на ФК “Олимпия“ (Шумен). Крайното 0:7 бе потвърждение на съотношението на силите на футболния терен в град Суфли.
Двете победи над отборите –девойки в Гърция повдигнаха самочувствието на младите шуменски момичета за нови успехи, както в първенствата в България, така и при участието с отбори от балканските страни.
По информация на ФК “Олимпия“ (Шумен) предстоят нови турнири в Румъния, Сърбия и Турция, в които тимът ще вземе участие.

Текст и снимки: Салим Салих

ФК “Олимпия“(Шумен) ще участва в турнир в град Суфли – Гърция

„Олимпия“ (Шумен) започва на 11 юли подготовка за новия футболен сезон

ФК “Олимпия“ (Шумен) с нов управителен съвет

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *