„Мълния“ (Климент) - лидер в Северната група - Телевизия Шумен

Тимът на „Мълния“ (Климент) е недостижим на върха в Северната група един кръг преди края на първенството. В поредния ХХI-ви кръг футболистите от село Климент бяха домакини на „Устрем“ (Пет могили). В доста интересен двубой лидерът на групата постигна изразителна победа със 7:0. Три от головете паднаха през първото полувреме, реализирани от Расим Нурханов и Сонер Насъф (2). През второто полувреме любителите на футболната игра видяха още четири гола, вкарани от Денис Джемал, Фатих Фаик, Сонер Насъф и Мерт Мюнюр. Резултатен беше мачът и в село Пристое срещу „Лудогорец“ (Каолиново). Домакините постигнаха победа с 6:0, с головете на Джейхун Мехмед (2), Танжу Вежди, Серкан Гюнай, Танер Сабриев и Осман Юсуф.
В село Борци на едноименният отбор гостува „Ракета“ (Тъкач). След по-добра игра през втората част на мача гостите успяха да спечелят с 6:1.
Дъжд от голове имаше и на мача в село Черноглавци с гостите от „Ясен“ (Ясенково). Още в първата част домакините реализираха 6 гола във вратата на Ясенково – дело на Месут Мехмед (5) и Ферди Фердун. През втората част с нови два гола на Месут Мехмед и Юмер Мустафа резултатът стана още по-изразителен – 8:0. В края гостите успяха да реализират гола на честа за крайното 8:1.
Отборите на „Заря“ (Тодор Икономово) и „Космос“ (Браничево) в този кръг почиваха.
В края на тази седмица са мачовете от последния кръг. След което ще са финалите за определяне първенците на Шуменска област. Северна група ще бъде представена от „Мълния“ (Климент) и „Заря“ (Тодор Икономово).

Текст и снимса: Салим Салих

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *