„Мълния“ (Климент) спечели битката за лидерството в групата - Телевизия Шумен

В събота, ден преди балотажа за президентските избори се играха футболните двубои от последния за есенният дял XI-ти кръг в Северна регионална група Шумен. В кръга имаше директен сблъсък между втория и първия в групата, изхода от който правеше победителя лидер за есенният дял от първенството. Гостите от „Мълния“(Климент) надиграха категорично „Лудогорец 2017“(Каолиново) на техен терен и не отстъпиха първото място в групата. Още в началото Айхан Ведат в 7-та мин. простреля вратата на Аднан Халилов, а в 14-та мин. Борис Марков с глава удвои преднината на гостите. В 45-та мин. за нарушение в наказателното поле на домакините беше отсъдена дузпа изпълнена прецизно от Емран Закир – 0:3. През втората част нови два гола на Борис Марков направиха победата на „Мълния“(Климент) неоспорима. „Лудогорец 2017“(Каолиново) успя да реализира два гола във вратата на гостите, но за повече нямаше сили.

„Дъбрава“(Осеновец) победи у дома „Космос“(Браничево) с два гола реализирани от Ферди Ахмед и Нурхан Шабан през втората част на мача.

„Вихър 1969“(Боян) постигна пета победа в първенството срещу силно играещият тим на „Зенит“(Черноглавци). Домакините в първото полувреме успяха да вкарат само един гол във вратата на гостите, но през втората част нови три гола направиха победата им изразителна. В края на мача гостите успяха да реализират гола на честа. Малко изненадващо „Габър 2015“(Габрица) открадна точка при гостуването си на „Победа 2016“(Пристое). Домакините поведоха с головете на Халил Ахмед, но гостите успяха да изравнят и задържат до края равенството в мача. Три точки като гост спечели „Войвода“(Капитан Петко) при гостуването на „Борци“(Борци). Вратаря на гостите Недретин Дасай спаси отсъдените две дузпи в полза на домакините. Двата гола за „Войвода“(Капитан Петко) реализира Йозджан Сезгинов още в първата част на мача.

„Ясен 2007“(Ясенково) не се яви за мача с „Устрем 2020“(Пет могили) и ще загуби двубоя служебно.

 

Ето всички резултати и класирането в групата:

СЕВЕРНА „А“ РЕГИОНАЛНА ГРУПА ШУМЕН – XI КРЪГ

 

20 ноември 2021 г., събота, 11:00 ч:

Дъбрава (Осеновец) – Космос (Браничево) 2:0

20 ноември 2021 г., събота, 14:00 ч:

Лудогорец 2017 (Каолиново) – Мълния (Климент) 2:5

Устрем 2020 (Пет могили) – Ясен 2007 (Ясенково) 3:0 служ.

Вихър 1969 (Боян) – Зенит (Черноглавци) 4:1

Победа 2016 (Пристое) – Габър 2015 (Габрица) 2:2

Борци (Борци) – Войвода (Капитан Петко) 1:2

Текст и снимка: Салим Салих

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *