Рали „Стари столици“ ще се проведе на 9 и 10 октомври - Телевизия Шумен
Рали „Стари столици“ ще се проведе на 9 и 10 октомври

51-тото издание на рали „Стари столици“ ще се проведе на 9 и 10 октомври. Това съобщи директорът на състезанието Савко Панайотов. Тази година в състезанието са включени общо 10 скоростни етапа.
„Първият ден предвижда пробягване на скоростните етапи Велики Преслав и Върбица и отбратно, котата язовир Тича. И в град Шумен евентуално затворен маршрут на площад „България“. Вторият състезателен ден ще бъде изцяло на територията на град Шумен и на платото, ще бъдат пробягани традиционните скоростни етапи Пивовара – Новосел и Лозево – Шумен по два пъти, със сервизен парк пред Арена. Щабът на ралито и сервизният парк ще бъдат на Арена Шумен“, каза Савко Панайотов. Заявки за участие в състезанието ще се приемат до 4 октомври.
„И се надяваме всички състезатели, те са около 30, разбира се и водачът Мирослав Ангелов ще бъде тук и се надяваме да направим едно много добро състезание. Имайки предвид опита, който имаме и маршрутите, които има град Шумен и имайки предвид публиката, която традиционно е добра за нашия спорт. Знаете, че от цяла България идват хора. Смятам, че ние, като организатори, ще се представим добре“, допълни Савко Панайотов.
Официалното откриване на ралито и церемониалният старт са на 9 октомври, събота, около 12:45 пред зала „Арена Шумен“. А в неделя от 15:30 ч. ще се състои церемонията по награждаването на победителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *