„Зенит“ (Черноглавци) повали „Космос“ (Браничево) от върха - Телевизия Шумен
„Зенит“ (Черноглавци) повали „Космос“ (Браничево) от върха

В събота при дъждовно време се играха футболните двубои от поредния VI-ти кръг на Северна „А“ Регионална група Шумен. Получиха се доста интересни резултати. Три от двубоите обаче почти не се играха, а бяха протоколни, колкото да се отбие номера. Но какво да се прави, Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС за сезон 2021/2022 го позволява. Чл. 24 точка (13) При започване на среща от отбор със седем състезатели във Трета лига или в областните групи и последващо прекратяване на срещата поради оставането на отбора с 6 (шест) футболисти, деянието се приема за „симулативна игра“. В тези случаи СТК налага наказание на отбора, причинил прекратяването, както следва: а) При първи случай – служебна загуба на отбора с 3-0, като към отбелязаните до момента голове се прибавят и 3 гола в полза на редовния отбор; б) При втори и всеки следващ случай – служебна загуба с 3-0, като към отбелязаните до момента голове се прибавят и 3 гола в полза на редовния отбор, като се отнемат и 3 точки от актива на отбора. Нека това да стане достояние до ръководствата на футболните отбори, които често използват това за да не загубят срещите си катастрофално.

В този кръг „вратичката в наредбата“ използваха „Вихър 1969“ (Боян) при гостуването си на „Мълния“ (Климент) и още в 5-та мин. получиха гол във вратата си. Това стана причина състезател на гостите да се самоконтузи и мачът да завърши със служебен резултат. Нещо подобно стана в село Капитан Петко при гостуването на „Лудогорец 2017“ (Каолиново). Домакините и тук започнаха мача със 7 футболисти и след като получиха гол във вратата си – решиха преждевременно да го приключат, след контузия и невъзможност на техен състезател да продължи мача. Следва служебна загуба. В Пристое гостите от „Дъбрава“ (Осеновец) играха само две минути, след като започнаха мача с минимум състезатели. След контузия на футболист на гостите и тук мача приключи преждевременно. В останалите двубои „Устрем“ (Пет могили) победи като гост в село Борци с головете на Зюреф Емин (2) и Гюлджан Реджеб от дузпа. „Габър 2015“ (Габрица) постигна първа победа в първенството срещу „Ясен 2007“(Ясенково). Головете за домакините реализираха – Мерт Мехмед (2) и Мустафа Али.

Дерби мача на кръга бе в село Черноглавци. На домакините гостува досегашния лидер „Космос“ (Браничево), който бе с пълен актив от досега играните срещи. „Зенит“ (Черноглавци) в предишния кръг загуби у дома от „Мълния“ (Климент) и явно си е взел съответната поука. Защото в мача с „Космос“ (Браничево) младите състезатели на Черноглавци владееха играта на футболния терен и резултатите не закъсняха. В 20-та мин. за нарушение в наказателното поле на Браничево бе отсъдена дузпа, реализирана от Мустафа Бейджан. Осем минути след това Пламен Красимиров се възползва от неразбирателство в защитата на гостите и от рамките на наказателното поле удвои преднината на „Зенит“ (Черногравци). В 42-та мин. отново Пламен Красимиров наказа гостите – 3:0 при който резултат двата отбора се прибраха на почивката. През втората част гостите вдигнаха малко оборотите, но гол и така не падаше. В 70-та мин. бърза контраатака на домакините завърши с подаване към Пламен Красимиров и нов гол във вратата на Браничево – 4:0. Две-три минути след това Билгин Шабан (Чечи) от пряк свободен удар най-сетне заби топката в мрежата на домакините. В 80-та мин. домакините осъществиха нова бърза контраатака с центриране в наказателното поле на гостите. Вместо да я избият топката тримата защитници на Браничево я оставиха в краката на Сезер Мехмедов, който от 3-4 метра я заби за пети път в мрежата им. За друго вече нямаше време. Точно, компетентно и безпристрастно съдийство на Емил Димитров от Шумен.

 

СЕВЕРНА „А“ РЕГИОНАЛНА ГРУПА ШУМЕН  VI КРЪГ

16 октомври 2021 г., събота, 16:00 ч:

Мълния (Климент) – Вихър 1969 (Боян)  4:0 служ.

Победа 2016 (Пристое) – Дъбрава (Осеновец)  3:0 служ.

Борци (Борци) – Устрем 2020 (Пет могили)  0:3

Войвода (Капитан Петко) – Лудогорец 2017 (Каолиново) 0:4 служ.

Габър 2015 (Габрица) – Ясен 2007 (Ясенково)  3:2

Зенит (Черноглавци) – Космос (Браничево)  5:1

Текст и снимка: Салим Салих

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *