ЖФК “Варна“ е победител в турнира по футбол за девойки до 13 години - Телевизия Шумен

Отборът на „Олимпия“ (Шумен) се представи много добре във втория турнир по футбол за девойки до 13 години, който се проведе тази събота в Шумен. Младите момичета на треньорката Албена Тодорова се класираха на трето място, след като два отбора – „Олимпия“ (Шумен) и „Дунав“ (Русе) останаха с еднакви точки и еднакви резултати от срещите. Жребият зарадва „Дунав“ (Русе). В турнира взеха участие отборите на „Олимпия“ (Шумен), ЖФК „Варна“ и „Дунав“ (Русе). Организатор на двубоите беше БФС, като срещите се проведоха на Ученическия стадион „Цоньо Василев“ в Шумен. Турнирът е вторият за сезон 2021/2022 за Североизточната зона и е част от Държавното първенство по футбол за девойки до 13 години.

В първата среща момичетата на „Олимпия“ (Шумен) загубиха с минималното 0:1 от ЖФК „Варна“ след равностойна и много добра игра и в двете части на двубоя. Във втората среща футболистките от Варна победиха също с 1:0 и „Дунав“ (Русе) с гол, реализиран в средата на второто полувреме. В третата среща „Олимпия“ (Шумен) и „Дунав“ (Русе) не излъчиха победител след равностойна игра и в двете полувремена. Гол и така не беше отбелязан и двубоят завърши 0:0.

ЖФК „Варна“ стана победител в турнира, втори се класираха „Олимпия“(Шумен) и „Дунав“ (Русе). Жребият обаче класира „Дунав“ (Русе) на по-предната позиция.

Милен Христов – Председател на ОС на БФС-Шумен награди с купи на Българския футболен съюз трите отбора, взели участие в турнира.

Класиране след двата турнира:

ЖФК „Варна“ 4 мача – 9 точки

„Дунав“ (Русе) 4 мача – 5 точки

„Олимпия“ (Шумен) 4 мача – 2 точки

Текст и снимки: Салим Салих

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *