Кирил Петков и Асен Василев в Шумен: Ако спрем кражбите, ще има пари за всичко - Телевизия Шумен
Кирил Петков и Асен Василев в Шумен: Ако спрем кражбите, ще има пари за всичко

Спиране на корупцията и ограбването на държавата. Тези ключови задачи си поставят лидерите на коалиция „Продължаваме промяната“, които дадоха старт на предизборната си кампания в Шумен.
„Идеята ни е не само да казваме какво ние ще правим. Те хората са ни чували достатъчно по медиите. По-важното за нас е да чуем те какво мислят, че трябва да се случи, техните проблеми кой са основните и водещите, така че да сме реално, максимално актуални от една страна и да решаваме истинските проблеми, а не да си говориме общи приказки“, каза Кирил Петков – съпредседател на Коалиция „Продължаваме промяната“.
Визията на Коалиция „Продължаваме промяната“ е обща за всички региони на страната – качествено образование и здравеопазване, инвестиции в инфраструктура. Като ключовата стъпка е пресичане на корупцията.
„Както знаем, тука пречиствателната станция би трябвало много отдавна да се беше случила по много по-добър начин. А това тука пречиствателна станция, на друго място ще е язовир, на трето място ще е път. Всички тези инфраструктурни проекти за нас тяхното забавяне и тяхното оскъпяване вървят ръка за ръка с корупцията. Това, което аз съм споделям неведнъж – спирането на тези течове ще ни дадат много повече ресурси за много повече инвестиции и много по-бързо да се случат“, каза Кирил Петков.
За три месеца в държавната хазна бяха събрани 2.5 млрд. повече, напомни Асен Василев. „Това стана като започнахме да си събираме данъците и спряхме течовете там, където успяхме“, посочи той. И пресметна, че на годишна база това са 8 милиарда лева. „Пари, които могат да бъдат инвестирани в това да няма пенсионери под линията на бедност, да бъдат инвестирани в образование, в здравеопазване. Без да се налага допълнителен дълг, нито увеличение на данъците“, подчерта Василев.
„Има страшно много пари в държавата. Въпросът е да ги използваме правилно. Ние казахме 8 милиарда преди малко, за да могат да си представят гражданите това какво означава – това са две магистрали „Хемус“ от край до край – от София до Варна всяка година. Това е размерът на кражбата. Тези пари, ако влязат в образование, в здравеопазване… В момента имаме 800 000 евро във ВиК сектора неусвоени, защото се бавят поръчки, защото се бавят търгове. Всички знаем защо се бавят поръчките и търговете“, каза още Асен Василев.
Лидерите на „Продължаваме промяната“ представиха водача на шуменската листа на Коалицията. Антония Димитрова е родом от Шумен, по професия учител. „Залагаме на местни хора, защото вярваме, че имат друго ниво на ангажираност“, посочи Кирил Петков и определи Димитрова като човек, който милее за образованието. Самата тя заяви, че ще работи по няколко основни проблема.
„На регионално ниво е много важен проблемът с водата – скъпата и замърсена вода, за който всички шуменци знаят. Отделно, като си говорихме с колегите от листата – за тях е много важно да се запази тук растителността и дърветата, тъй като знаем за много случаи на отсичане на здрави дървета. Друг проблем, който абсолютно всички отчитат, е демографският срив. Когато аз учих тук Журналистика преди 10 години градът беше толкова динамичен, толкова много хора имаше, а сега, връщайки се тук, бях само 2 години в София, виждам, че просто младите хора ги няма“, каза Антония Димитрова – водач на листата на Коалиция „Продължаваме промяната“ в Шумен.
Акцент е и пропорционално развитие на регионите, така че да има равен шанс за всички.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *