Борислав Гуцанов: „БСП за България“ е гарант за защитата на националните интереси - Телевизия Шумен

Националната сигурност на България е изправена пред сериозни предизвикателства на фона на сложната международна обстановка и ескалиращите конфликти в различни точки на света. Това заяви на среща с граждани в Шумен геополитическият анализатор и експерт по национална сигурност и борба с тероризма Боян Чуков.
„Основното предизвикателство пред националната сигурност, и то не само в резултат на специалната военна операция, която наблюдаваме в Украйна, това е проблемът, демографският в България. Ние се топим като народ. Ставаме по-малко и по-малко. И затова искам да обърна на всички внимание, че когато един народ се отделя от своето цивилизационно семейство, той се топи в демографски план. Има нещо, което не е наред, и ако не го оправим, ще станем по-малко и от това число, което сме днес“, посочи Боян Чуков.
Експертната среща, инициирана от водача на листата на Коалиция „БСП за България“ Борислав Гуцанов, постави на фокус конфликта в Близкия Изток, военната операция в Украйна, атентата срещу словашкия премиер Фицо, стратегическите планове на големите геополитически играчи и други теми от сложната мозайка на съвременния световен ред. Според експерта Боян Чуков, в контекста на динамичните процеси на преден план е нуждата от стабилно управление.
„Аз мисля, че на всяка една държава, включително и в България, винаги е необходимо стабилно управление, особено в този период, в които живеем, това е изключително важно за бъдещето ни като нация, като народ, като държава“, заяви анализаторът и експерт по сигурност Боян Чуков.
„Светът, Европа и нашия регион и вече не са толкова сигурно място, колкото ни се иска. През управлението на сглобката видяхме, че се обслужват интересите на други държави“, изтъкна по време на срещата с граждани водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Борислав Гуцанов.
„България в момента има нужда от политици, които да защитават националните интереси на страната ни, а не това, което се нагледахме през последните години, особено през последните десет месеца. Това бяха народни представители, които служеха на чужди интереси. Може ли да бъдат отворени българските военни складове и да се подарява оръжието, без да се мисли за националната сигурност на България, в една Европа, която виждаме, че се тресе от конфликти?! Не само Украйна, вижте какво стана с премиера Фицо само преди няколко дни. Това ли е мирната Европа, на която ние се радвахме и която я гледахме?! Ние сме брънка от тези огромни, титанични процеси, които текат в момента и трябва да си даваме ясно сметката, че ние трябва да защитим интересите на страната ни, на българския народ. Това ли беше в енергетиката, какво се случи – разпродаване на енергетиката на безценица. Ние бяхме водеща държава в Европа и в света в областта на енергетиката, а какво се случва в момента. Аз мисля, че трябва да се сложи край на това и тези хора, които нарушиха интересите на България да бъдат подведени под нужната отговорност. Не може това да продължава така и да няма справедливост в страната ни. Аз мисля, че това е голямата задача – да имаме достойна България и то в една мирна Европа“, категоричен беше Борислав Гуцанов.
Коалиция „БСП за България“ е с номер 24 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *