Мая Манолова: Ще решим проблема с водата в Шумен - Телевизия Шумен

Ще решим проблема с водата в Шумен и ще пресечем далаверите във ВиК сектора. Това обяви водачът на листата на Коалиция „Солидарна България“ Мая Манолова на брифинг пред Пречиствателната станция за питейни води. Манолова увери, че в парламента ще изиска пълна информация за проектите във ВиК сектора и финансовото състояние на водното дружество. По думите й „ВиК – Шумен“ плаща по 3 стотинки за кубик вода на „Напоителни системи“, а продава на крайна цена 5.48 лева.
„Ние, от „Солидарна България“ с номер 9 на 9 юни, и лично аз, като водач на листата в Шумен, пак с номер 9 на 9 юни, като вляза в парламента, изпратена и с вота на шуменци, първото, което ще направя, е да изискам пълна информация за безобразията , които се случват във „ВиК – Шумен“ . Пълна информация и ако досега не е отговорил нито на депутати, нито на кмет, нито на областен управител, повярвайте, ще отговори от парламентарната трибуна шефът на „ВиК – Шумен“. Къде са парите на шуменци, защо водата е най-скъпа, а нищо не се подобрява? Защо дружеството задлъжнява, защо трупа нови дългове? Къде са парите? Пълна информация – кога ще бъде завършен водният цикъл, и не само информация, тук трябва да се носи отговорност, и персонална, и дисциплинарна, и наказателна, ако трябва“, заяви водачът на шуменската листа на Коалиция „Солидарна България“.
Мая Манолова обяви, че ще внесе законови промени, които ще гарантират социално поносима цена на водата и качество на услугата.
„Първо, единната цена на водата в рамките на една област да бъде отменена. Не може едно населено място, което е на гравитачно, да плаща колкото такова, което е на помпено. Второ, социалната поносимост, спрямо джоба на българина – 4,20 лева за Шумен, не се вдига повече от 4.20 лева. Трето, цената на водата зависи от качеството на водата. Не може да ти тече кална вода от чешмата и ти да я плащаш по 5.48 лева. На 9 юни с номер 9, лесно се помни – „Солидарна България“. Персонално поемам отговорност, че този въпрос най-накрая ще бъде решен. На 9 юни – с номер 9“, каза в заключение Мая Манолова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *