Мая Манолова: Заедно с гражданите спасихме Онкоцентъра от БСП, ГЕРБ и ПП - Телевизия Шумен

Заедно с шуменци успяхме да спасим Онкоцентъра и защитихме правото на хиляди пациенти да бъдат лекувани в едно от най-добрите лечебни заведения. Това заяви в Шумен водачът на листата на Коалиция „Солидарна България“ Мая Манолова.
„Респект към шуменци! Заедно успяхме да спасим Онкологичния център. Няколко дни сме свидетели на срамното, позорно и незаконно поведение на Общинския съвет. Със смяната на досегашния управител на Онкоцентъра и с назначаването на нов, абсолютно незаконно, те прегазиха, буквално като валяк няколко закона: Закона за местното самоуправление и местната администрация, Търговския закон, Закона за публичните предприятия, Закона за лечебните заведения. С една цел, която беше ясно написана в докладната на кмета на Шумен, а именно: отдаване под наем на части от Онкоцентъра. Ясни са апетитите за приватизация на Лъчетерапията, която е печелившото звено в Онкоцентъра. Кметът нарече това отдаване под наем техническа грешка. Не може съдбата на 10 000 пациенти, които преминават през Онкоцентъра, да е техническа грешка. Затова бях тук, затова издигнахме нашите плакати, с които уличихме Борисов и Нинова, които бяха през последните два дни в Шумен и няма как да не са разбрали за ситуацията и за посегателството върху Онкоцентъра. Така че, призовахме ги, Борисов и Нинова, да се намесят и това подейства отрезвително на техните общински съветници. Защото в Шумен, както всички видяхме, се е оформила една нова сглобка – между съветниците на ГЕРБ и съветниците на БСП, които дружно бяха готови, заради икономически интереси на техни спонсори, да ликвидират Онкологичния център. Защото извадиш ли печелившото звено, Центърът си отива. Не го позволихме, няма да го позволим и на следващото заседание след един месец, заяви Мая Манолова.
Мая Манолова увери, че ще бъде на всяко заседание, когато е застрашена съдбата на Комплексния онкологичен център в Шумен.

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *