13-то място на Световното по баскетбол в Китай - Телевизия Шумен
13-то място на Световното по баскетбол в Китай

13-то място на Световното ученическо първенство спечели баскетболният отбор на ППМГ „Нанчо Попович“ . Тимът игра на форума в Макао, Китай.  В състезанието участваха 37 отбора, разделени в 4 групи, като шуменският състав беше в предварителна група с отборите от Китай, Гърция, Турция.
„Нивото на баскетбола беше наистина доста силно. Играхме срещу добри противници, но срещу Чили, Хонконг и Кипър, според мен, си бяхме по-добри и заслужено си взехме победите“, каза Станислав Бънков – капитан на отбора.
Шумен имаше и представител при реферите на световното – Георги Железов.
„Наистина нивото на турнира беше много високо. Много високо техническо, тактическо ниво на баскетбола. За съжаление тук в България, поне аз, на мачовете, които съм ръководил, не съм виждал толкова високо ниво, особено на подрастващи отбори“, каза Георги Железов.
Отборът по баскетбол бяха поздравени лично от кметския екип, който им пожела да бъдат здрави и да продължават да славят името на Шумен.
„Резултатът, който постигнахте, е наистина впечатляващ. От 37 отбора на 13-то място наистина е много, много добър резултат“, каза проф. Христо Христов – кмет на община Шумен.
Треньори на отбора са Галя Димитрова, учител по физическо възпитание и спорт в ППМГ “Нанчо Попович“ и Андрей Джамбазов, треньор в БК „Шумен“.

Седмицата на екран, Баскетболният отбор на Шумен се завърна от Световните ученически игри в Китай

Баскетболистите от ППМГ Наччо Попович с първа победа на Световните ученически игри

Баскетболистите от ППМГ „Нанчо Попович“ на среща с кмета

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *