14 проекта по Фонд „Граждански инициативи“ в Смядово - Телевизия Шумен

За пета поредна година 15 хиляди лева от местния бюджет общинската администрация в Смядово насочва към инициативи на общността, свързани с благоустрояване, създаване на зелени пространства, нови и атрактивни културни и спортни събития.
„Много са хубави тези проекти, защото активираме гражданското участие. Печелили са различни проекти, но в годините ние решихме да разширим дейностите. Говорим за култура, говори за спорт, нещо по-различно да направим. Миналата година по този проект клубът на инвалида в Шумен, заедно с всички инвалиди в Шуменска област, направиха мини параолимпийски игри в Смядово. Направихме шах на открито с големите фигури. Финансирахме фестивала на чергата във Веселиново и там направихме един кукер, тъй като Веселиново се слави с черните кукери, на влизане в селото, може да се види. Такива интересни неща и всяка година идеите са по-различни, и по-иновативни и по-хубави и понякога наистина парите не стигат, но пък намираме начин, когато нещо е хубаво, да го финансираме и да го направим“, каза кметът на Смядово Иванка Петрова.
Финансираните тази година проекти по Фонд „Граждански инициативи“ отново ще имат своята добавена стойност за подобряване на средата на живот в населените места в община Смядово и ще обединят енергията на деца, младежи и възрастни в различни творчески, образователни и спортни прояви.

Снимка: Община Смядово

Нови екопроекти в Смядово

Община Смядово отново финансира инициативи

Дамско рали в Смядово

Седмицата на екран, За бюджета и развитието на община Смядово

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *