Вода - не по-рано от полунощ - Телевизия Шумен
вик подмяна водопровод

Развалени спирателни кранове значително забавиха включването на новоизградени водопроводи в Шумен. В трите зони – централна градска, средна и висока водата ще дойде не по-рано от полунощ.
В района на “Владайско въстание” работата започна още в 9 часа сутринта. Седем часа по-късно изкопът още е пълен с вода, която трябва да бъде източена, защото спирателният кран изпуска.
”На място е необходимо да е изсушено, да може да се направят заварки на елемента, който е подготвен. Това означава ли, че работата ви ще се забави във времето? Ами, със сигурност ще се забави, защото тепърва ще трябва да се извършат строително-монтажните работи, но хубавото е, че не са сложни като изпълнение”, каза инж. Антон Стефанов – гл. инженер на ВиК-Шумен.
И в двата района, на които днес по график се работи, спирателните кранове са развалени.
”Имахме някакви очаквания, но не чак такива големи. Явно не им държат крановете и сега ще източим язовира. Като източим Тича и ще спре тука, дефакто тъй идва. Като източим водата, тази тръба се прерязва, прави се един байпас с новата инсталация и тука тази точка приключва”, каза Юлиян Иванов – АМ “Черно море”.
От ВиК уверяват, че неудобството при включването на новите тръби ще си струва, защото, след като те влязат в експлоатация авариите и загубите по системата ще бъдат значително ограничени.
”Очакваме да се намалят загубите на вода определено, тъй като вече тези са нови водопроводи, а вече старите ще бъдат изключени”, каза инж. Антон Стефанов.
Утре строително-монтажните работи продължават в района на ул. „Цветан Зангов“ и бул. “Мадара” в участък от ул. “Владайско въстание” и ул. “Цветан Зангов”. Там вероятно ще се появи същият проблем, но зоната е по-малка и се очаква работата да приключи по-рано.

Включват Шумен към новия водопровод, спират водата на места

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.One thought on “Вода – не по-рано от полунощ”
  1. След като чакат да се източи,може ли да се използва момента да се смени или поправи и крана. Така след неудобството в момента наистина ще по сигурно. Пък за първи път разбират за крановете?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *