65 нови дръвчета засадиха в Шумен - Телевизия Шумен
65 нови дръвчета засадиха в Шумен

Над 60 нови дръвчета засадиха в различни райони на Шумен. Подбрани са видове, подходящи за градски условия, които ще увеличат зеленото богатство на града.
Седем вида нови дръвчета красят Шумен. Сред избраните са ясен, явор, кълбовидна акация и изключително красивото амброво дърво. Фиданките са засадени на мястото на отсечени или изсъхнали през годините дървета, като за всяко място са избрани подходящи видове.
„Има значение всяко дърво каква корона има. На тази широка зелена площ са избрани дърветата Каталпа, тъй като короната им е малко по-ниска, но пък по-широка. Такова дърво не бихме сложили примерно покрай жилищна сграда, защото когато след някоя друга година развие своята корона, да не пречи на гражданите“, каза Елена Георгиева – ОП „Паркове и обредна дейност“.
Новите дръвчета са разпределени в различни райони на града, сред които и Градската градина.
„Преди време в детската площадка в Градската градина имаше дървета, но с течение на времето почнаха да засъхват, било то частично, било то изцяло. Наложи се тяхното отрязване“, обясни Елена Георгиева.
В района на детската площадка в Градската градина също са засадени дръвчета от вида Каталпа. Екипите на Общинското предприятие редовно обхождат фиданките, за да ги поддържат и поливат. И молят хората да пазят новите дръвчета. На тях им е нужна около година да се захванат и да бъдат по-устойчиви на метеорологичните условия.

Раздадоха 71 фиданки

Изсякоха дърветата на улица в Шумен, ще засаждат нови

Деца садиха дръвчета в школския двор

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *