Награда за музея във Велики Преслав - Телевизия Шумен
Награда за музея във Велики Преслав

Археологическият музей във Велики Преслав с престижна награда за успешно реализирания проект за холограмни изображения на видни личности от българската история.
Заради успешния проект „Новото сияние на Симеоновия Златен век“ за холограмни изображения на цар Симеон Велики и Константин Преславски, археологическият музей във Велики Преслав заслужи наградата „Наследство“ на Сдружение „Български музеи“ , в раздел „Събития и работа с публики“.
„Целият колектив на музея е особено удовлетворен от цялата тази работа, защото ние малко страхливо подходихме към един такъв проект, защото не знаехме в края на краищата какъв ще бъде резултатът и как той ще се възприеме от посетителите, от обществеността тук. Но за наша радост, усилията които положи целия екип, а мога да кажа и целият музей, защото по един или друг начин се оказаха много резултатни, включително и професионалният кастинг, който направихме с актьорите от град София в музея се получи нещо живо, нещо ново и което разнообразява обикновената беседа, която повечето туристи и групи са свикнали да получават“, каза Александър Горчев – директор на Археологически музей – В. Преслав.
Официалното връчване на наградата ще стане на церемония в Пловдив в края на месеца.

Шуменският музей отчита ръст на посетителитеВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *