Акция за почистване на Шуменското плато - Телевизия Шумен

Доброволци от „Движение 528“ и граждани се включиха в почистване на Шуменско плато. Инициативата е на гражданското сдружение и е подпомогната от Дирекция „Природен парк – Шуменско плато“. Идеята се родила след една семейна разходка в района на Информационния център.
„Миналата седмица решихме да се разходим по платото със съпругата ми и се натъкнахме на много нерегламентирани сметища с битови отпадъци. Не знам кой ги изхвърлил и защо ги е изхвърлил! Толкова е лесно да вземеш отпадъците в колата, а не да ги изхвърлиш в гората“, каза Венцислав Керанов, организатор на доброволческата акция.
Идеята на организаторите е почистването да се превърне в регулярна практика и да се провежда всеки месец, а при невъзможност на два месеца.
„Ако ние правиме нещо и всеки прави по нещо градът ще е по-красив. Ние живеем тук, кой друг да се грижи за града? Ние, хората. Четох коментари, че Общината е виновна, младите са виновни. Всички сме виновни!“, допълни съпругата на Венцислав Керанов, Андрея, която също е сред двигателите на инициативата.
Почистването обхвана района до Гроба на курсистите, а в него се включиха предимно млади хора, семейства, както и излезли на разходка граждани. След акцията чувалите с отпадъци бяха извозени до сметището с помощта на Дирекция „ Природен парк „Шуменско плато“.

Почистиха от автомобилни гуми и отпадъци платото

Пак боклуци из Шуменското плато

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *