Активни занимания в „Горска класна стая“ - Телевизия Шумен

Ученици от цяла Североизточна България се включват активно в инициативата „Горска класна стая“. Заедно с лесовъди, горски педагози и специалисти по дивеча, децата научават нови и полезни знания за зеленото богатство.
Чрез забавни игри в рамките на инициативата „Горска класна стая“ третокласници от шуменското Начално училище „Илия Рашков Блъсков“ се започнаха с биологичното разнообразие на Природен парк „Шуменско плато“. Научиха също защо е важна професията на лесовъда.
„Те се грижат за младите и старите дървета. Тези, които са болни се отсичат, за да се направи място на младите и да се създаде млада и силна гора“, обобщи новите знания третокласничката Добриана Папазова.
Ние трябва да пазим дърветата, защото ако не ги пазим, няма да има тази хубава природа и тази хубава красота, за да ни е хубаво и приятно. А дърветата пречистват въздуха“, допълни Янита Джамбазова, която също се включи с интерес в урока за гората.
„Трябва много добре да се грижим за растенията, да ги поливаме и също така, когато дърветата са много сгъчкани, трябва да отсичаме старото и да оставим другото, за да расте“, каза Белослава Лунгова от III „а“клас на НУ „Илия Рашков Блъсков“.
С новия открит урок третокласниците от Клуб „Вдъхновени от природата“ надградиха знанията си за гората и грижата за опазването на безценните природни богатства.
„В учебната работа ние се запознаваме с флората и фауната на България. Тук, целта на този клуб е да се запознаем с флората и фауната на „Шуменското плато“ и да изградим умения как да бъдат опазвани тези видове. Ето защо използваме най-различни форми на извънкласна работа, интерактивни. Днес на практика сме тук, работим заедно с Дирекция „Шуменско плато“, имаме различни мероприятия и смятам, че това, което ще остане в децата, ще бъде трайно и за цял живот. Знанията ще бъдат донадградени в следващите етапи на тяхното обучение“, каза Дарина Спасова, класен ръководител на третокласниците и ръководител на Клуб „Вдъхновени от природата“.
Кампанията „Горска класна стая“ на Изпълнителната агенция на горите е насочена, както към по-малките ученици , така и към младежите от професионалните гимназии по горско стопанство или с интерес към горската практика.
„Учениците и класовете ни търсят сами, за да се включат. Знаят, че при нас е интересно и се научават нови знания за природата и гората“, заяви Ирина Павлова от Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“.
Вдъхновението си от природата третокласниците претвориха в красиви сувенири за спомен от урока в Горската класна стая.

Горска класна стая“ за ученици и студенти

7 000 деца се включили в уроците по Горска педагогика

Урок в горска класна стая

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *