Деца с послания към шофьорите - Телевизия Шумен
Деца с послания към шофьорите

Шофьори получиха послания да бъдат внимателни на пътя. Малчуганите от детска градина „Дружба“ подариха на водачите флаери с апел да пазят живота. Акцията беше част от националната конференция под надслов „Детската безопасност – споделена отговорност“.
Децата учат по-лесно с игра и в група. А ако се намеси и човек в униформа – ефектът е почти магически. Затова днес в детска градина „Дружба“ гостуваха от „Пътна полиция“ и на площадката по безопасност на движението разиграха ситуация с полицейски мотоциклет.
На пешеходната пътека до градината децата раздаваха листовки на шофьорите с призив да спазват правилата и да ги пазят на пътя.
„Винаги трябва да пропускаме пешеходците, трябва да имаме уважение към тях. Пешеходците винаги са прави“, каза Фахредин Юсуф.
„И от двете страни има какво да се желае все още“, каза Димитър Атанасов.
Специален гост и лице на конференцията беше зам.-началникът на „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Мария Ботева, която лично помагаше на децата да пресичат правилно.
„Те обикновено бягат от тези уроци и когато са под формата на игра, децата неусетно възприемат онези съвети, които възрастните им дават и се опитват да възпроизведат играта и в своя живот. Едно припомняне на правилата за възрастните и един урок по необичаен начин за децата“, каза комисар Мария Ботева – зам.-началник на „Пътна полиция“ , ГД „Национална полиция“.
Макар и малки, редовните срещи с пътните полицаи имат резултат и децата знаят как да бъдат изрядни пешеходци и правилно и безопасно да пресичат улиците.
Организатор и домакин на конференцията е ДГ „Дружба“, а съорганизатори са Община Шумен, Шуменският университет, Регионалното управление на образованието, и Областна дирекция на МВР.

Урок по пътна безопасност в детската градина

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *