Арест за съдия от Търговище за подкуп - Телевизия Шумен
задържаха съдия за подкуп търговище

Арест за съдия от Окръжен съд – Търговище. Магистратът е задържан с белязани пари в момент на получаване на подкуп.
Мирослав Митев, съдия в Търговищкия окръжен съд е арестуван на паркинг на хипермаркет в града, в момент на получаване на 5 000 белязани лева от подсъдим по дело, което магистратът е трябвало да гледа на втора инстанция.
„Установихме, че делото е било насрочено за днес, миналата седмица е било проведено заседание, на което подсъдимият е получил бъбречна криза. Съдия Митев не дойде на работа, аз със сигурност направих някои справки и разбрах, че е задържан, че ще му бъде повдигнато обвинение, както разбирам от медиите, от публикациите. Делото не се гледа днес, това е което мога да ви кажа, ще изчакаме да видим как ще се развият събитията и най-вероятно то ще бъде преразпределено на друг съдия“, каза Татяна Даскалова – председател Окръжен съд – Търговище.
Съдия Митев е с дългогодишен стаж, работил е като следовател, след това е започнал като съдия в Попово, след което правораздава в Окръжен съд – Търговище, магистрат с над 20-годишен стаж и кандидат за окръжен съдия в конкурса от преди две години.
„Това е изключително тежко за нас да го коментираме, да го преживеем, защото съдът ни се ползваше до този момент с изключително добра репутация, за което може да видите и публикации в медиите. Ние сме едно от съдилищата, които е даван за пример в нашата работа и наистина силно се надявам всички органи да спазят презумпцията за невинност“, подчерта Татяна Даскалова.
Разследването на случая се води от Софийската градска прокуратура и антикорупционната комисия.

Осъдиха шуменец, дал подкуп на полицаи

Мъж опита да подкупи катаджии с 10 лева

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *