“Арт Коледа” в подкрепа на болно дете - Телевизия Шумен
“Арт Коледа” в подкрепа на болно дете

Благотворителна инициатива под мотото “Арт Коледа” обедини творци и шуменци с щедри сърца. Събраните средства са за лечението на 12-годишния Михаил Желязков, който е с тежка диагноза. В рамките на три дни благородната кауза съчета в обновеното пространство на Младежкия дом изложба-живопис на школа “Чифлигарови”, благотворителен базар “Дай 5 за Мишо” и арт работилница за децата.
“За мен доброто е онази искрица божественост, която всеки от нас носи, и дали тя ще заблести, зависи от нас. Дали ще я използваме само за празници или във всеки ден от живота ни. Лично за мен най-хубавите подаръци са не тези, които получаваме, а тези, които правим, и Коледа е най-подходящия период за това”, каза Светла Чифлигарова, която е сред организаторите на благотворителната инициатива.
Сред майсторите-творци, предоставили свои произведения с благотворителна цел, бе и младата Нели Николова. За нея изкуството, в което влагаш сърце и любов, е проводник на добро и надежда.
“Аз често присъствам на такива арт базари. Харесва ми атмосферата, харесвам и колегите, които произвеждат различни красиви неща. Знам, че ние, всичките хора, които сме тук допринасяме с една малка частичка за даденото дете и това прави света по-добър, тоест предаваме повече и повече добро, чрез тези неща също”, каза майсторката на ръчно рисуван текстил.
Благотворителната инициатива предложи на шуменци богат избор от ръчно изработени бижута, рисуван текстил, керамика, стъкло, сувенири и подаръци. Събраните над 2 100 лева ще бъдат предоставени за лечението на 12-годишния Михаил, а организаторите изразиха благодарност към всички, превърнали подкрепата и съпричастността в истински светъл празник на духа и надеждата.

Благотворителен концерт “Да помогнем на Ники”

Зов за помощ

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *