"Бизнесът обучава" - Телевизия Шумен
"Бизнесът обучава"

Как да постигнат по-добро сътрудничество ученици и бизнес днес бяха запознати членовете на постоянната комисия по европроекти към Общинския съвет в Шумен. „Бизнесът може да посещава училищата, представители на фирми да влизат като лектори в семинари, до два пъти в рамките на два учебни часа. От друга страна те могат, в тези семинари да запознават и учители, и ученици с новите технологии, последна актуална информация по тях, а от друга страна могат да влизат и конкретно, и директно в учебния процес като помощници на преподавателите в час“, каза Галина Минчева, управител на Областен информационен център-Шумен.
Установяването на партньорствата между бизнеса и училища е необходимо, за да може учебното заведение да кандидатства за финансиране по проекта “Бизнесът обучава”.
„Много важна цел, която си поставя тази Национална програма „Бизнесът обучава“ е да се създават не само знания, но и точно чисто практически умения и компетенции, така наречените STEM-компетенции, у учениците. Защото, както знаете, нашето обучение все още има какво да прави в тази посока. Новите технологии, да, познати са, но на теория. Нищо практически, нищо приложно не се случва в училището, за да могат тези технологии да бъдат разбрани и прилагани от страна на учениците в учебния процес“, каза още Галина Минчева.
Крайният срок за кандидатстване по тази програма изтича с края на месец септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *