Благотворително бягане за приюта за кучета - Телевизия Шумен
Благотворително бягане за приюта за кучета

Немец и доброволци от Шумен изкачиха стъпалата към паметник „Създатели на Българската държава“ с благотворителна цел, в подкрепа на приюта за безстопанствени кучета.
Беднждамин е от Германия, но е съпричастен към съдбата на кучетата от шуменския приют и решава да пробяга разстоянието от приюта до паметник „Създатели на Българската държава“, като благотворителна кауза за събиране на средства и популяризиране на осиновяванията на четириноги.
„Аз събирам пари за каузата, която съм показал и на потника си приюта, немски фирми помагат, за да осигурим дом за кучетата от приюта. Моята приятелка и братовчед й имат кучета от шуменския приют и аз ще се опитам с осигурените пари да подобрим условията за кучетата от приюта, а моят апел е да се осиновяват кучета от приюта“, каза Бенджамин Роман.

 

Каузата на Бенджамин е подкрепена от доброволци от Шумен, сред които е и Габриела, дъщерята на един от ветеринарите в приюта.
„Реших да дойда, защото майка ми е ветеринарен лекар в приюта. Виждала съм от близо тяхната работа, колко са усърдни, колко добре се грижат за животните и за това реших да дойда, за да ги подкрепя и се надявам да ги гледат още по-добре и да има повече осиновяване“, разказа Габриела Славковска.
В момента в приюта в Шумен има 270 безстопанствени кучета, а до средата на годината осиновените от германци кучета са 60, а в България своя нов дом и стопани са намерели само 4.

Младежи дариха храна на шуменския приют

По-малко осиновени кучета

Все повече кучета изоставяни от стопани

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *