Искат си детската площадка - Телевизия Шумен
искат си детска площадка

С подписка живеещите по ул. “Ген. Скобелев” искат общината да възстанови детска площадка. Старите съоръжения са премахнати, защото не отговаряли на нормите за безопасност. Сега хората настояват на тяхно място да бъдат монтирани нови.
Допреди месец тази полянка била огласена от детски смях и игри. Днес обаче е тихо. Люлката, пързалката и катерушката са премахнати, защото не отговарят на условията за безопасност. От старата детска площадка сега са останали само пейките.
„Люлките, да, бяха стари, но бяха стабилни, бяха здрави. Тук е чудесно място, има зеленина, дървета, трева. Между блоковете се събират много деца, които всяка вечер играят. Но Общината не полагат елементарни грижи. Тротоарът ни е в ужасно състояние, той също не отговаря на безопасността,  могат да се спънат и да паднат“, каза Полина Трифонова.

 

Площадката съществувала повече от 30 години и на нея се събирали десетки деца от околните блокове. Макар и стара, всички съседи заедно полагали грижи тя да е чиста и поддържана.
„Така както е в момента пространството му липсват старите люлки. Щом обаче те са негодни, нека да се поставят нови, които децата ще пазят, ще им се радват. И ние, възрастните, когато слезем заедно с децата и ние ще им се радваме. Дори да сложат и някакви спортни уреди, също бихме се радвали, също бихме ги обгрижвали. Хубаво е да имаме тази зелена площ, а не само бетон, който ни залива отвсякъде“, каза Иванка Дякова.
С искане за възстановяване на детската площадка вече тече подписка, която за два дни подкрепили повече от 50 души.
„Не може целият град да ходи само в Градската градина. Най-хубаво е човек да си изведе детето пред блока да си играе. Защо трябва една разходка с детето да се превръща в 10 минути или 20 минути пътуване до съответната площадка? Защо няма повече детски площадки между блоковете?“, чуди се Полина Трифонова.
На въпросите на Телевизия Шумен от Общината отговориха, че уредите са премахнати след писмено искане на живеещи в района, тъй като наистина не отговаряли на съвременните изисквания за безопасност. Към момента обаче нямало средства и на този етап не е планирано поставяне на нови съоръжения. И обещаха да търсят остатък в бюджета, който да насочат за възстановяване на детската площадка.

Вандал вилня на детска площадка

Ремонтират детски площадки в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *