Близо 2000 посетители са разгледали пещера "Бисерна" - Телевизия Шумен

Около 2000 туристи са разгледали пещера „Бисерна“ от месец април тази година до момента. От Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ напомнят, че 29 и 30 юни са последните дни за пролетния сезон, в които природният феномен може да бъде разгледан.
През тази година се наблюдава засилен интерес към „Бисерна“ от организирани групи туристи и ученици. На пещерните образувания се насладиха деца от Добрич, Варна, Силистра, Тервел и други градове. Някои от посещенията са били съчетани с походи и уроци за прилепите, подготвени от горските педагози. Така малчуганите получават не само теоретични знания, но и наблюдават пещерните обитатели в тяхната естествена среда.
Все по-често туристическите агенции включват пещерата като задължителен елемент при обиколките из шуменския регион. За пръв път тази година са посрещнати посетители от Чехия, интерес проявяват и руснаци, украинци и румънци.
Пещерата ще бъде отворена за посещение отново през есента. До „Бисерна“ се стига само по пешеходни маршрути, които са указани с табели.

Снимка: пресцентър на ДПП „Шуменско плато“

Близо 4000 туристи са посетили пещера „Бисерна“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *