Шумен посреща кинолюбители от България и света - Телевизия Шумен

Международният фестивал на любителските исторически филми в Шумен ще се проведе в рамките на три дни в края на тази седмица от 28 до 30 юни.
Откриването на фестивала е на 28 юни, петък, от 18 часа в градинката пред НЧ „Добри Войников-1856“ с откъс от спектакъла „Създатели на българската държава“ по сценарий на Стилиян Стоянов в изпълнение на клуб „Традиция“ и изложба, посветена на „100 години кинолюбителско движение“. Същата вечер, от 18.30 до 20.00 часа в концертната зала на читалището ще започне представителна прожекция на филми от шуменски автори. Ще бъдат излъчени нови киноленти, подготвени от авторските екипи на Киноклуб „Мадарски конник“, Професионална гимназия по икономика, СУ „Панайот Волов“ в Шумен и СУ „Панайот Волов“ в Каспичан, СУ „Сава Доброплодни“, Телевизия Шумен и Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ към НВУ „Васил Левски“.
Прожекциите на останалата част от филмите, допуснати за участие в конкурсната програма на фестивала, ще продължат на 29 юни, събота, от 9.30 до 13.00 часа. От 15.30 до 17.30 часа в зала „Сава Доброплодни“ към НЧ „Добри Войников-1856“ ще се проведе кръгла маса, посветена на 100-годишнината от началото на българското кинолюбителско движение и прожекции на епизоди от знакови филми на киноклубовете в страната под надслов „Нов живот на старите ленти“.
Награждаването на победителите ще се състои на 30 юни, от 10.00 часа, в зала „Сава Доброплодни“.

56 киноленти на филмов фестивал в Шумен

Международен фестивал на любителските исторически филми в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *