Борисов: Неприемлив е строго партиен кабинет - Телевизия Шумен

Лидерът на ГЕРБ-СДС присъства на тържествен водосвет в разградския храм „Свети Цар Борис Михаил Покръстител“. Според Борисов предложението за проектокабинет от ПП-ДБ е строго партийно и няма да получи одобрение. “В този проектокабинет има фигури, които не мога да кажа лошо – за предложения министър за отбраната, за екологията, но те са сбъркали времето. Два поредни избора, народът казва, че те не могат да управляват сами, ясно и точно, те същото са го казали и на нас. Същото са го казали и на останалите политически партии, от академик Денков разбрах, че той ще преговаря с всички партии, пожелавам успех, разбира се. Считам, че освен мен, те други приятели нямат, поне аз така мисля, и редовен, стабилен кабинет би се получил в един общ кабинет”, заяви Бойко Борисов.Борисов поздрави Кирил Петков и Атанас Атанасов, че не са в списъка, но изрази скептицизъм защо Асен Василев е в списъка. По думите на Борисов ГЕРБ-СДС също имат готови предложения за правителство.
“Защо да ги давам сега, за да ги коментирате, като това се решава, като седнем двете партии. Така, както са го предложили – няма да стане. Пожелавам им успех да стане с другите, другите имат имена – Слави Трифонов, Карадайъ, Корнелия Нинова и Костадинов. Ако те кажат OK, връщаме мандата и правят с втория мандат, ако кажат не, тогава сме длъжни да използваме първия мандат”, каза още лидерът на най-голямата парламентарна група.
Борисов изрази и надежда, че президентът Румен Радев ще даде още малко време на партиите за преговори, преди официалното връчване на първия мандат.

Шуменски депутат е предложен за премиер

ДПС е първа политическа сила в Шуменско

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *