Броенето на бюлетините - с видеонаблюдение - Телевизия Шумен

За първи път на парламентарни избори броенето на бюлетините и обработването на протоколите след края на изборния ден ще се заснема с мобилни устройства. Новото изискване не притеснява секционната комисия в шуменското Начално училище “Илия Блъсков”.
“За мен е излишно. Има достатъчно наблюдатели, комисия голяма. Щом така са решили, ще изпълняваме. Няма никакъв проблем. Сработиха устройствата, снощи ги тествахме, надяваме се, че и днес няма да има проблем”, каза председателят на секционната избирателна комисия Деян Дечев.
Всеки, който желае, може да наблюдава в реално време процеса на броене на бюлетините и обработването на протоколите в секциите.
„22 са секциите, в които няма да има видеонаблюдение. Това са малките секции – в болниците, в ареста и подвижните секции. Камерите за видеонаблюдение и видеозаснемане ще бъдат включени след като приключи изборния ден, преди броенето на бюлетините, преди подписването на протокола. Трябва да бъдат изключени след като цялата комисия попълни беловата на протокола и се подпише”, каза говорителят на РИК – Шумен Мариела Иванова.
Наблюдението в реално време на броенето на бюлетините в отделните секции ще е достъпно на интернет платформата: https://evideo.bg/.

8,5% избирателна активност в област Шумен

В две секции в община Хитрино машините не работят

Охраняват секциите до края на изборния ден

Начало на изборния ден в Шуменско

Над 400 полицаи следят за реда в Шуменско

252 машини за гласуване са получени в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *